+381 (0)34/684-22-50 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

IV KONKURS ZA NAJBOLJI ESEJ 2024 – LEX LIBERTAS

Pravni fakultet za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i Udruženje Idejna mreža iz Novog Sada, uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada raspisali su konkurs za najbolji esej na temu:

„Кultura je moj svet“, u dve kategorije i to:

I kategorija – studenti osnovnih akademskih studija Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

II kategorija – maturanti svih srednjih škola u Srbiji.

Vredne nagrade očekuju troje najboljih u obe kategorije!

Pravo kao nauka, između ostalog, satkano je od reči, argumenata, činjenica, dokaza i pravnih normi. Od sposobnosti, pravnika, advokata, sudija i drugih iz naše struke, da sve navedeno povežu u smislenu celinu, zavisi i nivo ostvarivanja pravde i pravičnosti kroz pravo i pravni sistem. Кultura, sa druge strane, podrazumeva razotkrivanje najtananijih kutaka ljudske duše, utisak, bez fizičkog dodira i energetska preplitanja sličnih i različitih ljudi. Кao „hrana za dušu“, kultura prkosi vremenu, društvenim prilikama, pa ponekad i samom pravu. Međutim, koliko su pravo i kultura slični, odnosno različiti, koliko ne možemo ni bez jednog ni bez drugog je nešto što ćete nam vi reći. I zato, čekamo vas da nam pokažete koliko znate da se igrate rečima i ubedite druge u svoju ideju i u svoje stavove i zaključke.

Uslovi konkursa:

Esej treba da bude dužine najviše do 3.000 karaktera (računajući bez razmaka), napisan na srpskom jeziku, ćiriličnim ili latiničnim pismom, u Word ili PDF formatu, font New Times Roman, 12 veličina slova, 1,0 prored i 2,5 cm margine.

Na zadatu temu, svaki učesnik konkursa piše ono na šta ga je naslov teme inspirisao uz poštovanje osnovnih civilizacijskih vrednosti i tekovina, koje su kao takve garantovane Ustavom Republike Srbije.

Napisani eseji se šalju na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., sa naznakom „Za konkurs“, najkasnije do 1. juna 2024. godine. Uz esej, studenti šalju i dokaz da su studenti Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu (skenirana ili fotografisana prva stranica indeksa ili potvrda o studiranju), a maturanti srednjih škola dokument iz koga se može videti da su učenici završnih razreda.

logo