+381 (0)34/684-22-50 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Prijava

Prijavite se na svoj nalog

Korisnik *
Lozinka *
Upamti me

SVEČANO DODELJENE NAGRADE ZA NAJBOLJE ESEJE NA KONKURSU "LEX LIBERTAS"

09.07.2024.godine Novosti

Na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, u petak, 5. jula 2024. godine održana je svečana dodela nagrada u okviru konkursa “Lex Libertas” za najbolji esej na temu “Kultura je moj svet”. Nagrađeni su najbolji eseji u kategoriji studenata i u kategoriji maturanata.

Prof. dr Sanja Škorić istakla je da se glas kulture i te kako čuje i da je mladi prenose, kao i da je uz izuzetno interesovanje studenata i maturanata za učešće ,,Lex Libertas'' koji je realizovan po četvrti put u saradnji sa udruženjem ,,Idejna mreža", a uz podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

U kategoriji studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe prvo mesto osvojio je Petar Pavlović, student druge godine, na drugom mestu našla se Tamara Filić, dok je treće mesto zauzeo Stefan Tasić. U kategoriji maturanata najbolji esej napisao je Ognjen Kostić, drugo mesto je osvojio esej Maše Tacić, dok je treća nagrada otišla u ruke Mirjani Veber.

Pobednici su osvojili sjajne nagrade! U prvoj kategoriji (studenti) I nagrada je bila laptop, II - tablet, a III - 10% popusta na školarinu ili 150 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije. U drugoj kategoriji (maturanti) I nagrada je bila novčana i iznosila je 150 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

U malim pauzama između čitanja nagrađenih eseja, prisutne su zabavljali Nenad Neša Živkov, glavni urednik književnog kluba “Dis” i član Društva književnika Vojvodine koji je čitao aforizme, zatim kantautor Goran Jović, Milena Aliđukić iz grupe Štim srca koja je izvela dve numere, a poeziju je čitala Jelena Lazarević, predsednica književnog kluba “Dis”.

logo